Tänka på när man hyr målare i Göteborg

Att hyra en målare innebär att man själv inte behöver lägga ner onödig tid på arbetet, och dessutom kommer resultatet antagligen bli betydligt mycket bättre. Innan man bestämmer sig för att hyra en målare finns det en del saker man ska tänka på. Här ska vi gå igenom några av dem!

Saker att tänka på när man hyr målare i Göteborg

Vad är ditt ansvar, vad är målarens?

En sak man ska tänka på när man hyr målare i Göteborg är att diskutera med målaren innan arbetet påbörjas. Är det målaren som ska köpa in färgen, eller gör man det själv? Vem ansvarar för att täcka in eventuella inventarier och möbler i rummet som ska målas? Det är alltid bra att prata om allt sådant innan målningen sätter igång.

Vill man anlita en målare för att få hjälp med att måla om fasaden på huset behöver man diskutera vem som ansvarar för att eventuella stegar och byggnadsställningar finns tillgängliga. Oftast har målare egna ställningar de kan ta med, men inte alltid. Begär också att ni ska skriva ett avtal innan arbetet påbörjas. På det sättet kan alla inblandade parter känna sig trygga.

Vilken målare ska man välja?

Det kan vara svårt att veta vilken målare man ska hyra. Det är alltid bra att fråga runt hos vänner och bekanta som tidigare anlitat en målare om de har någon de kan rekommendera. Det går också bra att läsa recensioner och omdömen på nätet innan man bestämmer sig. Kontakta gärna flera målare för att se när de har möjlighet att hjälpa dig. På det sättet får du en känsla för vem som ska utföra arbetet, och en känsla för om den personen passar dina önskemål.

Vad får det kosta?

Att hyra en målare kan innebära olika kostnader. Man gör bra i att begära prisuppgifter från flera olika målare innan man bestämmer sig. Det är för att alla företagare själva styr över sin prissättning. Som kund vill man ogärna betala för högt pris, men genom att begära ut offerter från flera målare får man en uppfattning om vilka pris som är rimliga.