Pris att hyra målare i Göteborg

Att hyra in en professionell målare för små och stora projekt är en bra idé om man vill försäkra sig om ett perfekt resultat. Det finns många duktiga målare i Göteborg med omnejd som tar sig an alla typer av jobb. Priset kan variera beroende på vilken typ av jobb det gäller, tidsåtgången och målarens erfarenhet.

Ett bra pris att hyra målare i Göteborg för

Begär in ett kostnadsförslag

För att få reda på ett skäligt pris att hyra målare i Göteborg för bör du först och främst få ner på papper vad det är du vill få gjort. Det underlättar att ha en tydlig arbetsbeskrivning när du begär in en offert från olika målare. Då kan de ge dig en realistisk uppskattning av priset.

Var noggrann med vad som ingår i offerten du får och se till exempel efter så att allt material finns med i uträkningen. Eftersom det är en uppskattning av timmarna som kommer att gå åt så får man räkna med att det i slutändan kan bli lite dyrare än offerten visar.

Med avdrag blir det prisvärt

Eftersom man får göra ROT-avdrag på målarens timlön så är det faktiskt inte så dyrt att anlita en målare längre. År 2017 ligger detta avdrag på 30% och man kan dra av upp till 50 000 kronor om året. Se bara till att målaren använder sig av ROT-avdrag och att du har betalat in tillräckligt med skatt under året för att få dra nytta av det.

Erfarenhet lönar sig i längden

Det verkar kanske inte särskilt svårt att måla lite väggar och på fasaden, men när det kommer till större målarjobb så lönar det sig att hyra in någon som har lite vana och kunskap. Ett målarjobb som är väl utfört behöver man inte röra på en lång tid framöver. Dessutom sparar man en massa tid än om man skulle göra det själv.