Målare Göteborg

Letar du efter en duktig målare Göteborg? Det finns många företag att välja mellan och det kan vara svårt att veta vem man ska anlita för att få ett gott resultat. Oavsett om det är dags att måla om hela fasaden eller bara en innevägg gäller det att hitta en pålitlig målare som dessutom kan genomföra jobbet för en överkomlig summa. I den här texten får du tips om hur du kan hitta rätt måleri Göteborg och få ett bra avtal.

Att välja rätt målare Göteborg

Vissa målare har särskilda kunskaper och specialiserar sig kanske på byggnadsvårdande målerier, våtrumsmålning eller brandskyddsmålning. Det första du måste göra innan du hittar en målare Göteborg som kan hjälpa dig med ditt projekt är att ha det helt klart för dig vad det är du behöver hjälp med. Skriv därför gärna ner vad det är du vill få målat, för när du har en uppdragsbeskrivning som är klar och tydlig är det lättare för målaren att ge ett kostnadsförslag och uppskattad tidsåtgång.

Det är alltid en bra idé att gå på rekommendationer när det kommer till målare. Hör till exempel med din bekantskapskrets ifall de känner till en duktig och pålitlig målare Göteborg som de själva kanske har anlitat. Det finns även ganska mycket recensioner på nätet om målare i Göteborg med omnejd. Var inte heller rädd för att fråga måleriföretaget om de har några tidigare referenser som du kan kontakta. Ta alltid reda på om måleriet har F-skatt och se till att samma organisationsnummer står på fakturan och offerten.

Anlita en proffsig målare i Göteborg

Vad kostar det?

Det är en bra idé att anlita en målare Göteborg som har erfarenhet med att jobba på samma typ av projekt som ditt. En målare Göteborg som är erfaren kan kosta lite mer, men erfarenheten garanterar vanligtvis ett bättre resultat och därför kan det vara värt att betala extra. För att hitta det bästa priset kan du begära in en offert från flera olika målare i Göteborg. Det brukar gå att förhandla ned priset om man har fått ett billigare förslag av en konkurrerande målare.

Priset brukar antagligen vara fast eller timbaserat. Är det timbaserat så brukar målaren uppskatta hur många timmar det kommer att ta och detta justeras sedan i slutet på jobbet. Ett rimligt timpris kan ligga på ca 300 – 600 kronor, inklusive moms och innan ROT-avdraget. Det kan dock bli dyrare än så om det är ett mer avancerat måleriarbete som krävs. Innan avtalet skrivs under måste du vara säker på vad som ingår i summan. Ingår till exempel materialet och kan några oförutsedda utgifter uppstå?

Ett bra samarbete

En sista sak som du inte får missa är att se efter så att målaren verkligen gör ROT-avdraget samt att du själv har betalat in den årliga skatt som krävs för att avdraget ska täckas. Annars kan du bli återbetalningsskyldig. Det finns många pålitliga och duktiga målare i Göteborg som kan ro projektet i hamn. Nu när du vet hur du går tillväga för att anlita dem är det enkelt att få till ett gott samarbete som ger ett perfekt resultat.